Scroll Top

9 Tips Om Google Mijn Bedrijf Te Optimaliseren

9 Tips Om Google Mijn Bedrijf Te Optimaliseren

Google Mijn Bedrijf Optimaliseren: 8 Handige Tips5 Tips Voor Het Optimaliseren Van Je Google Mijn Bedrijf Pagina

 

 

 

 

 

 

 

Met Google Mijn Bedrijf vermeld jij jouw bedrijf in Google. Het is een soort online visitekaartje van je bedrijf. Zo realiseer je bij lokale zoekopdrachten een hogere positie in de lijst met zoekresultaten, wanneer je Google Mijn Bedrijf goed inricht. Optimalisatie van Google Mijn Bedrijf is het startpunt van jouw lokale SEO en een kans om jouw bedrijf te laten groeien als lokale speler.

[toc] Waarom is Google Mijn Bedrijf belangrijk voor lokale SEO? Google ziet dat lokale zoekopdrachten groeien en steeds belangrijker worden. Dankzij de Google Pigeon update werd het lokale algoritme verbeterd. En dat had een groot effect op lokale zoekopdrachten. Door deze update in 2014 is het belang van lokale SEO vergroot.

En dat is niet alleen een overzicht van diverse links. Google Knowledge Graph geeft bijvoorbeeld een overzicht in de vorm van een snippet. In die snippet toont Google voor zijn bezoekers een helder overzicht van de locaties, producten of diensten en reviews van verschillende bedrijven die voldoen aan de zoekopdracht.

Google Mijn Bedrijf Aanpassen En Optimaliseren

Met de juiste optimalisatie komt jouw bedrijf ook in zo’n snippet terecht. Hoe je Google Mijn Bedrijf optimaliseert, leggen wij hieronder uit. Google Mijn Bedrijf: de basis Goed om te weten: Google Mijn Bedrijf is gratis. Je registreert eigenlijk jouw bedrijf bij Google. De informatie die jij daar verstrekt, wordt vervolgens gedeeld met Google Search, Google Maps en Google Assistant (voor voice search).

  • improvedaily.nl Internet Marketing
  • Alexanderdreef 10a, 3947 PA Langbroek
  • https://improvedaily.nl/contact/
  • 0629338876
  • 287J+W2 Langbroek

Soms kan dit namelijk het geval zijn en dan hoef je alleen je registratie te claimen. Je kunt via Google Mijn Bedrijf jouw bedrijf registreren of claimen. 2) Vul je adres correct in De volgende stap is het invullen van de locatie van je bedrijf. Zorg ervoor dat je alle adresgegevens compleet invult en hierbij de hoofdletters niet vergeet.

Vul elke locatie van je bedrijf in, wanneer dit voor jou van toepassing is. 3) Selecteer de juiste bedrijfscategorie(ën) Voor de vindbaarheid van je Google Mijn Bedrijf profiel is het van belang dat je de juiste bedrijfscategorieën selecteert – leadgeneratie marketing. Google heeft honderden bedrijfscategorieën opgesteld. Door te zoeken vind je gemakkelijk de bedrijfscategorie(ën) die voor jou van toepassing zijn, dit kunnen er dus meerdere zijn.

9 Tips Om Google Mijn Bedrijf Te Optimaliseren

9 Tips Om Google Mijn Bedrijf Te Optimaliseren10 Praktische Tips Om Meer Uit Google Mijn Bedrijf Te Halen

4) Vul de juiste contactgegevens in Voor een goed vindbaar Google Mijn Bedrijf profiel is het ook belangrijk dat je alle contactgegevens juist invult. Voeg dus je telefoonnummer en je website-URL toe tijdens het aanmaken van je Google Mijn Bedrijf. Hierbij is het ook van belang dat je website gebruikt maakt van HTTPS.

Dit duurt ongeveer een week. Na het invullen van de pincode, volgens de instructies die op de brief staan, staat jouw Google Mijn Bedrijf live. Optimalisatie van je Google Mijn Bedrijf gegevens Wanneer je start met het optimaliseren van jouw Google Mijn Bedrijf zijn er verschillende punten waar je op moet letten.

Zo pas je je Google Mijn Bedrijf gegevens aan Je kunt je gegevens in Google Mijn Bedrijf aanpassen door in het Google Mijn Bedrijf portaal op jouw bedrijf te klikken. Vervolgens selecteer je in het linkermenu de pagina “Informatie” – je website hoger in google. Zorg voor gedetailleerde en accurate informatie Wanneer iemand een lokale zoekopdracht geeft, toont Google alleen de meest relevante antwoorden als eerste.

Google Mijn Bedrijf Optimaliseren: 8 Handige Tips

Alle mogelijkheden om Google informatie te geven over je bedrijf moet je benutten. Zorg dus voor gedetailleerde en accurate informatie over wat jouw bedrijf precies doet, waar je bedrijf gevestigd is en hoe klanten jouw diensten of producten kunnen afnemen. Gebruik de juiste zoekwoorden in de teksten Gebruik bij al je omschrijvingen zoekwoorden die voor jouw bedrijf belangrijk zijn.

Het is dus goed om met een zoekwoorden onderzoek te verifiëren welke zoekwoorden en zinnen belangrijk zijn voor jouw bedrijf (hogere ranking google). Vul je openingstijden in en houdt deze up-to-date Google vindt de gebruikerservaring enorm belangrijk. Wanneer jij je informatie up-to-date houdt, beloont Google jou daar ook voor. Zorg er dus bijvoorbeeld niet alleen voor dat de juiste openingstijden van jouw bedrijf bekend zijn bij Google Mijn Bedrijf.

Gebruik een korte profielnaam Om jezelf beter vindbaar te maken in Google Maps en in de zoekresultaten van Google, kun je een korte profielnaam toevoegen voor jouw bedrijf in Google Mijn Bedrijf. Deze korte profielnaam mag je drie keer per jaar wijzigen. Met deze korte profielnaam kunnen klanten een korte URL invoeren in de adresbalk.

10 Praktische Tips Om Meer Uit Google Mijn Bedrijf Te Halen

De profielfoto krijgt misschien wel de meeste exposure en heeft daarmee de meeste invloed. Zorg dan ook dat je profielfoto relevant en aantrekkelijk is. Het moet een duidelijke weergave zijn van waar jouw bedrijf voor staat en wat het levert. Daarnaast kun je nog de volgende foto’s toevoegen: Foto van het bedrijfslogo, zodat potentiële klanten jouw business leren herkennen aan het bedrijfslogo.

Foto’s van de directie of/en werknemers van jouw bedrijf. Foto’s van, wanneer dit van toepassing is, jouw bedrijfspand en de inrichting. Een omslagfoto voor de weergave in je vermelding in Google en op Google Maps. Alle foto’s die je toevoegt aan je Google Mijn Bedrijf moeten een JPG of PNG bestand zijn van 10KB tot maximaal 5MB.

Bij alle foto’s die je toevoegt, geldt dat zij moeten bijdragen aan een positieve beeldvorming en relevantie van jouw bedrijf. Ontvang reviews en reageer hier op Google Mijn Bedrijf toont reviews van klanten. Geen wonder, de gebruikerservaring telt namelijk. Het is dus van belang dat je positieve reviews ontvangt en ook op alle reviews, positief en negatief, reageert (leadgeneratie).

5 Tips Voor Het Optimaliseren Van Je Google Mijn Bedrijf Pagina

Wanneer zij zien dat jouw bedrijf ook reageert op reviews, toont dat aan hen dat jouw bedrijf de mening van de klant waardeert. Creëer daarom een link via Google Mijn Bedrijf waarmee jouw klanten hun reviews kunnen achterlaten. Veel reviews dragen uiteindelijk bij aan een betere vindbaarheid van jouw bedrijf in Google.

Hoe vaak je vertoond bent bij een zoekopdracht naar je merknaam. In Google Mijn Bedrijf Insights vind je nog veel meer interessante statistieken, zoals: Het aantal keren dat iemand naar je heeft gebeld na een zoekopdracht – hoog in google ranking. Hoe vaak iemand de route naar jouw adres(sen) heeft opgevraagd. Hoe vaak je getoond bent in Google Maps en Google Zoeken.

Met deze insights kun je je Google Mijn Bedrijf optimaliseren en krijg je inzicht hoe klanten je vinden. Google Mijn Bedrijf blijven optimaliseren Google Mijn Bedrijf is dus een goede gratis manier om hoger in (lokale) zoekresultaten te komen. Het biedt bezoekers van Google de kans om eenvoudig en snel accurate basisinformatie van jouw bedrijf te vinden.

Google Mijn Bedrijf Optimaliseren: 8 Handige Tips

Met de deze tips zorg je voor een ijzersterk Google Mijn Bedrijf profiel.

Het effect van posts op de vindbaarheid van jouw bedrijfsvermelding is nog niet bekend. Het is echter zeker een kans om je van de concurrent te onderscheiden en klanten op een andere manier te activeren. Hoewel je 1500 tekens kwijt kan adviseren wij om het kort en krachtig te houden met 150 – 350 tekens.

Leave a comment